donderdag 19 april 2012

Het gaat goed!

Even een heel positief bericht van mij om te melden dat het hard vooruit gaat!
De wonden op mijn benen genezen goed. Enerzijds dankzij het dagelijks spoelen in het bad, maar ook dankzij de hulp van de wondverpleegkundigen in het ziekenhuis en de dagelijkse hulp van de thuiszorg. Bij de wondverpleegkundigen zijn we de afgelopen woensdagen geweest, en zij hebben het met verschillende middelen voor elkaar gekregen dat de wonden op mijn benen zo goed als dicht zijn. Dat maakt het weer leren lopen een stuk gemakkelijker.

De fysio geeft wekelijks oefeningen om mijn spieren aan te sterken en dat werpt zijn vruchten af: ik kan nu steeds verder lopen. Als het weer het toelaat ga ik met Marjolein buiten een rondje lopen. Via mijn zwager hebben we nog een rollator te leen gekregen, maar ik probeer het zonder gebruik van de rollator te redden. Stel je dus het volgende voor : ik loop daar mijn uiterste best te doen om "gewoon" te lopen (ziet er nog wel heel houterig uit hoor!) en Marjolein loopt, met rollator, naast en achter me om als reddende engel een zitplaats te bieden als ik geen kracht meer heb. Velen zullen wel denken "he? Dolf was toch ziek en nu loopt Marjolein met een rollator?". We proberen steeds verder te lopen om op die manier de spieren te trainen. Eerst naar de auto op de parkeerplaats. Woensdag bij het ziekenhuis van parkeergarage naar het ziekenhuis en vandaag een groot rondje door de wijk. Wat is het weer heerlijk om even buiten te lopen ;-)   Ik merk steeds meer wat ik heb gemist. Prachtige geurende bloesem aan de bomen, en ook de nieuwe blaadjes die aan de bomen komen en de frisse buitenlucht.

Ook met mijn eetlust is het goed gesteld. Ik eet weer met het gezin mee en kan alles weer eten. Dankzij de extra calorieën ben ik al 1,5 kg aangekomen.
Ben heel erg blij om deze revalidatie samen met mijn eigen gezin in mijn eigen vertrouwde omgeving te kunnen doen. Heerlijk eten, drinken en tv kijken zoals het ons uitkomt.

Opm foto : deze is gemaakt voor het verzorgingshuis in ons dorp ter gelegenheid van de Rock en Rollator party waarmee we onze 50 jarige verjaardag hebben gevierd. Nooit verwacht om zo snel een rollator nodig te hebben ;-)


8 opmerkingen:

 1. Top, man! Ga zo door!!!

  Groeten, André

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn om te lezen, eerst kleine stapjes nu grote stappen vooruit, ik ben blij en gun het jullie zo heel erg dat het zo goed gaat, wat een grappige foto. dolf lekker blijven eten, anders wordt je nooit groot, ga zo door en liefs en kus van Atty

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie berichten Dolf, ga zo door en voor je het weet... Nee hoor, rustig stap voor stap opbouwen en dan uiteindelijk toewerken naar het volgende grote doel/moment. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hai lieve Dolf,

  Ik heb heb vanmiddag allemaal al gehoord maar kom toch nog even kijken op je blog. Ik probeer me idd voor te stellen hoe het eruit moet zien, Marjolein achter de rollator en jij op je gemak wandelend ernaast :-) Zoals Marjolein vertelde hoe je woensdag hebt gelopen, in het ziekenhuis en vandaag weer een rondje door de wijk, loop je al verder dan ik momenteel kaan. Petje af joh, echt super. Fijn dat het met eten ook steeds beter gaat.

  Volgende week ga ik proberen even naar je toe te komen maar dat laat ik nog even weten. We moeten beide 2x naar het ziekenhuis dus even kijken wanneer het even uitkomt. gelukkig hoef ik maar een klein stukje naar jou toe dus dan ben ik ook zo weer thuis.

  Nou joh, een dikke knuffel van mij en geniet van het weekend.
  Liefs van mij

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fantastische foto!!en wel een beetje toepasselijk nu ja... Voorspellende vermogens van iemand?! Echt gaaf!!
  Maar natuurlijk helemaal top dat je het al aandurft om stukken zonder te lopen! ik hoop je gauw eens tegen het lijf te lopen! (we zullen niet botsen oké?!)
  Fijn dat de revalidatie eindelijk zijn vruchten gaat afwerpen, je oefent er hard genoeg voor tenslotte. En fijn dat eten ook weer normaal is. Dat geeft natuurlijk ook een goed gevoel en weer vertrouwen dat alles weer meer en meer normaal wordt afegzien van die sluimerende ziekte nog in je lijf... Vooral zo doorgaan met je herstel, dan kan die volgende stap ook weer gemaakt worden op enig moment.
  Je bent een topper Dolf en ik heb grote bewondering voor jou en je gezin, hoe positief jullie steeds weer zijn over alles wat voorbij komt...het is een voorrecht om jullie te kennen!
  groetjes
  Ingeborg xx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fantastisch nieuws Dolf ! Fijn om te lezen.
  Geniet van het voorjaar. Symbolisch begin van nieuw leven wat voor jullie zeker opgaat.
  Kom je gauw opzoeken.


  Groetjes,
  Eric, Lenette en Luka.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey Rock & Roll Dolf, super hoor!
  Sterkte en liefs!

  Gijs en Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Dolf en Familie

  Dat zijn goede berichten zeg fijn voor jullie .
  Nu heerlijk genieten van het voorjaar .
  groetjes Pia

  BeantwoordenVerwijderen