dinsdag 12 juni 2012

Hersteloperatie geslaagd!


Goed nieuws: operatie achter de rug. En nog beter nieuws: de operatie is ook nog gelukt.

We zijn weer een stap verder. Vandaag is Dolf weer in het UMC opgenomen.
Gelukkig was het deze keer een geplande operatie. Pre-operatieve screening gehad, intake bij de verpleegkundige van de afdeling, diverse specialisten vooraf gesproken.

Kortom: om 8.00 uur stapten we vol vertrouwen het ziekenhuis binnen. Melden bij de centrale opname. Door een gastvrouw naar de verpleegafdeling gebracht. Jammer genoeg niet de afdeling waar Dolf 4 weken gelegen heeft. Dolf had het fijn gevonden de verpleegkundigen te spreken, die hem zolang verzorgd hebben. Eerst werd er nog bloed afgenomen, daarna volgde nog een controle door de anesthesist. Om 10.00 uur werd Dolf naar de operatiekamer gereden.

Eerst werd zijn schoudergewricht "doorbewogen". Hopelijk versnelt dit het genezingsproces van zijn "frozen shoulder" (het schoudergewricht was vast komen te zitten). Daarna is aan de rechterkant van zijn gezicht de huid losgemaakt en een "plak bindweefsel" weggesneden. Ook bij zijn oksel is een huidplooi verwijderd. Vanaf zijn bovenbeen is weer huid gehaald, om over de nieuwe wonden heen te leggen.

Morgen maken ze nog röntgenfoto's van het schoudergewricht. Dat deed na de ingreep wel erg zeer, maar de pijn lijkt (dankzij de morfine) op dit moment redelijk onder controle.

Het gaat goed met Dolf. Hij heeft alweer een boterham op, kopje thee. Praatjes voor 10.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten