zaterdag 26 april 2014

Linschoten - Dag 2 thuis - Koningsdag 2014

Op verzoek van Dolf zorg ik, Marjolein, voorlopig voor zijn blog.
  
Rust/vermoeidheid


Gistermiddag is Dolf thuis gekomen. Een vermoeiende reis. Hij vindt het heerlijk om weer thuis te zijn. Wij zijn ook heel blij om hem weer een tijdje hier bij ons in huis te hebben. We hadden ons ingesteld op 2 maanden ziekenhuisverblijf, dus dit is echt een kadootje!
Hij heeft nog een aantal uren op het bed in de kamer gelegen, voordat hij de klim naar de eerste verdieping waagde. Hij heeft prima geslapen in zijn eigen bed. Vandaag was hij te moe om de reis naar beneden te maken.

Medicijnen

Gisteren is een systeem gekocht, om alle pillen te sorteren per dag.
Voor iedere dag een doosje, met de dag erop vermeld, en met voor ieder dagdeel een vakje (ochtend, middag, avond, nacht en een extra vakje). Het was nog een hele klus om de pillen te verdelen op basis van het medicijn-schema dat het ziekenhuis had meegegeven. We kwamen nog ruimte tekort...
Bij de eerste medicijn inname ging het al mis, Dolf moest overgeven en een paar pillen kwamen er weer uit. We hebben goed gekeken welke pillen en Dolf heeft ze later alsnog ingenomen.

Koningsdag

In betere tijden waren wij altijd op het dorp te vinden. Toen de kinderen klein waren, achter de fanfare aan, allemaal in de "goede" kleuren. Vaak bij de aubade geweest, soms rommelmarkt meegedaan, naar de spelletjes op het korfbalveld, helpen bij de 6-kamp, gezellig met de dorpsgenoten bijpraten. Kortom: genieten. En mooie herinneringen.

Vandaag dus ook maar begonnen met de vlag en de oranje/rood wit blauwe slingers in de voortuin op te hangen.  Verder hebben we naar de koninklijke familie gekeken op tv. Er lag een envelop met rood-wit-blauwe snoepjes in de brievenbus, iemand bood oranje tompouces aan... We hebben, binnen wat mogelijk was, toch het feestje meegevierd.

BLOG     

Als alles meezit, wordt het een hele rustige week, met weinig nieuws te melden. Ik zal deze week niet meer dagelijks het blog bijwerken. 

Bedankt voor het meewerken aan de rust van Dolf! Zoals verzocht, wordt er niet gebeld, geen spontane aanloop! 

Bedankt voor alle blijken van medeleven! We waarderen jullie kaarten/mailtjes/aanbod voor steun enorm!

Planning       

Rond 5 mei (de exacte datum hangt af van de bedbezetting) zal Dolf opnieuw worden opgenomen.

        
Geen opmerkingen:

Een reactie posten