vrijdag 18 april 2014

UMCU Dag 18 - Pijnbestrijding

Op verzoek van Dolf zorg ik, Marjolein, voorlopig voor zijn blog.

Temperatuur


Vanochtend toch nog verhoging, 38 graden, tussen de middag gelukkig weer 37 graden.
Het blijft schommelen, wat volgens de arts wel zo zal blijven. Als het maar geen hoge koorts meer wordt, want die koorts heeft Dolf helemaal uitgeput. Alle medicijnen lijken nu dus wel effect te hebben.

Bloedplaatjes probleem

Er zijn toch antistoffen gevonden die Dolf heeft tegen bloedplaatjes van andere mensen. D.m.v. extra prednison proberen ze deze antistoffen onschadelijk te maken. Afwachten, wat het effect is.

Pijnbestrijding

Dolf is erg warrig, waarschijnlijk door het gebruik van morfine tijdens zo'n lange periode. Gisteravond is de morfine helemaal gestopt. Hij heeft trouwens wel drommels goed in de gaten, dat het niet klopt. Hij ziet mensen, dieren die er niet zijn, praat Engels, omdat hij denkt dat er een Engelsman naast hem staat, die er natuurlijk niet staat.
Hij zegt iets raars en een paar seconden later legt hij uit, waarom hij dat zegt. Hij is in een soort waak/slaap toestand, "droomt iets", wordt wakker en praat dan over zijn "droom" door, alsof ik ook in die droom meedeed. Hij praat veel in zijn slaap.

De arts besluit de pijnmedicatie snel af te bouwen. De morfine-spiegel in zijn bloed is nog hoog, daarnaast de paracetamol en de nieuwe pijnmedicijnen... Deze combinatie maakt Dolf erg duf, vergeetachtig en dus ook in de war. Aan het eind van de middag ging het gelukkig wel al weer beter, al valt hij nog wel steeds in slaap.Geen opmerkingen:

Een reactie posten