zaterdag 17 maart 2012

UMCU Dag 17 Verpleegafdeling

De ochtend en de middag waren prima.

Dolf had heel goed geslapen. 
In de ochtend werd Dolf op zijn bed naar een ruime badkamer gereden. Daar werd hij op een kunststof brancard gelegd. De brancard werd in een bad getild. De verpleging ging de wonden "schoonvegen" en Dolf moest met de douche afspoelen. Het folie van zijn been ging er (in vergelijking met het andere been) gemakkelijk af! (wel met pijnstillers). Haren gewassen, lekker fris.

Er is toch geen kweek gemaakt van de schaafwonden, want die zien er nu weer een stuk beter uit (ook dankzij de zoutbehandeling van gisteren).
De minder goed genezende stukjes van de borstkaswond worden nu met een naar chloor ruikend goedje behandeld.

's Middags was Dolf ook goed te spreken. Het drinken gaat nog steeds goed. Slikken lijkt ook iets beter te gaan. Het is nog steeds alleen vloeibaar, wat hij wegkrijgt en hele kleine pilletjes.... (antibiotica). De bittere paracetamoltabletten zijn (hoe simpel) vervangen door zetpillen.

De avond viel tegen ....

Vanuit het niets kwam hoofdpijn opzetten, niet zo weinig ook. Compleet met overgeven. Gelukkig was Marjolein er. Licht uit, gordijn dicht, ijsblokjes, washandjes, geruststellen, voetmassage.
Omdat alle ellende ook begonnen was met erge hoofdpijn, waren we bang. Daar word je natuurlijk niet rustig van. Overleg met de verpleegkundige. Gelukkig had Dolf geen koorts. Bloeddruk en polsslag waren ook in orde. We hielden het op (ouderwetse) migraine. Met de arts overlegd, die vond het proberen van migraine-tabletten een goed idee. Nagekeken is of Maxalt gecombineerd mag worden met de andere medicijnen. Karin gebeld. Die is met ons buurmeisje naar het UMCU gereden om de Maxalt te brengen.  (ze was net 2 uur weg uit het ziekenhuis). Toen ze er waren, was Dolf net in slaap gevallen..... Gewacht tot hij wakker was en gelukkig was de hoofdpijn al bijna weg. Tabletten natuurlijk daar gelaten.

Morgen weer een dag...
1 opmerking:

  1. Gelukkig! Wat zullen jullie geschrokken zijn. Waarschijnlijk is de inspanning van het bad, hoe heeeeeerlijk ook, toch iets te veel geweest. Maar goed, doet er niet meer toe. Het ging na slapen over, dus heerlijk, wat een opluchting. Nog een week en dan weer dichterbij bij huis. Dat zal voor jullie ook fijn zijn. Niet elke dag, soms paar keer, die rit moeten maken en dan in de file. Dat wil je dan echt niet. Naar een nieuwe omgeving is weer een stap vooruit naar herstel. Langzaam maar zeker gaat het nu de goede kant op! Volhouden! Liefs van Gert en Therese

    BeantwoordenVerwijderen