maandag 19 maart 2012

UMCU Dag 19 Verpleegafdeling

Gisteravond jammer genoeg weer erge hoofdpijn, maar dankzij de paracetamol, het slaapmiddel en de Maxalt is Dolf snel in slaap gevallen. 's Ochtends om 6.00 uur (bij de controles) was de hoofdpijn weg.

Nu een plaatsje bij het raam, iets meer uitzicht. "Achter glas, in het zonnetje, met een waterijsje, lijkt het net vakantie," sms-t Marjolein naar Dolf's zus die een paar dagen naar Italië is. Met een beetje fantasie lijken sommige gedeelten van het UMC op Center Parcs, terrasjes, palmbomen... 

Nog even alleen op de kamer. Er is nog geen nieuwe patiënt geplaatst.
Wat een feestje: aardappelpuree met jus en appelmoes!

Over 4 weken moet Dolf terugkomen bij de plastisch chirurg. De wonden moeten goed controleerd worden. Bij een grote borstwond kan het gebeuren, dat de huid gaat trekken, waardoor je je schouders teveel naar voren gaat trekken. Dit kan (moet) gecorrigeerd worden door de plastisch chirurg.

De hematoloog is ook langs geweest. Als Dolf naar Weddestein gaat, zal toch ook regelmatig zijn bloed nog gecontroleerd moeten worden met het oog op de myelo fybrose  (bloedwaardes, leukemiecellen). Daar zullen afspraken over gemaakt worden met Weddestein.

Het was een goede dag voor Dolf.


4 opmerkingen:

 1. wat een boel belevenissen weer. Voor ons hectische leven lijkt het weinig, waar het voor Dolf (en c.s.) een hoogtepunt blijkt.
  Fijn om al die stapjes te kunnen teruglezen en wat prettig dat het blog ook zo gevolgd en bijgehouden wordt!
  Blijf zo doorgaan Dolf, dan kom je stukje bij beetje weer in de richting waar je heen wilt! Eerst Woerden en aansterken, dan in Linschoten aansterken. En dan weer gaan voorbereiden op het UMCU... Houdt moed, dan komt het vast goed!
  groetjes
  Ingeborg

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met de komst van het lente zonnetje, lijkt ook voor jullie het meest barre weer vertrokken te zijn. Goed om te lezen dat er weer lichtpuntjes zijn en er ondanks alles, ook weer genoten en gelachen kan worden. Hou dit vast.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op de ene of andere manier staat de tijd op deze blog niet goed ingesteld. Het is nu 09:35 in plaats van 01:35

   Verwijderen
 3. Hai lieve allemaal,

  Alweer ruim 5 weken verder. Achteraf lijkt de tijd erg snel te gaan maar als je in een situatie zit als die van jou/jullie kruipt hij voorbij. Fijn dat het nog steeds stapje voor stapje vooruit gaat. De hoofdpijn zou je misschien kunnen verklaren door het feit dat douchen op de manier waarop je nu moet ondergaan echt heel erg vermoeiend en inspannend is. Ik kan me zelf nog wel herinneren dat ik ook regelmatig erge hoofdpijn kreeg een aantal uur later en ik ben niet gevoelig voor hoofdpijnen zoals jij lieve Dolf.

  Ik hoop dat het met slikken iets beter gaat.[nee ik hoop natuurlijk veeeeel beter gaat maar ja ook dit moet jammer genoeg met kleine stapjes vooruit] En dat de wonden op je benen ook minder pijnlijk zijn.
  Hou je taai he.

  Liefs en een knuffel van mij voor jou en jullie

  BeantwoordenVerwijderen