maandag 9 juni 2014

UMCU - Dag 19 op de Intensive Care

7.00 uur

Rustige nacht
Houdt wel erg veel vocht vast, veel plasmedicatie nodig

Saturatie goed 100%
Infectiewaarden (chp) dalen langzaam

Leuko's 7.4
Rode     5.4 (gisteravond 5.8 dankzij extra bloed in de avond)
Trombo's 38

Temperatuur 37.2

Het is duidelijk dat Dolf ons herkent, ons begrijpt. Maar hij doet niet z'n mond open, als ze dat vragen. Het is niet duidelijk waarom. Is hij te zwak? Kan hij zijn mondspieren nog niet goed bewegen?
Het is voor de mondverzorging wel nodig, want naast het schoon en vochtig houden van de mond, moet  ook antibiotica zalf in zijn mond gesmeerd worden.

Weer een dag te gaan...

Middag

Metingen zien er stabiel uit.
Hartslag regelmatig en 96 (slagen per minuut)
Bloeddruk 155 64
Saturatie 97
Temperatuur 37.3

Ze gaan proberen de zuurstof iets te verminderen.

Medicijnen

De pijnmedicatie zal verhoogd worden, vooral tijdens de verzorging heeft Dolf duidelijk veel pijn.
Er lijkt sprake te zijn van neuropathie, pijnen veroorzaakt door de lange ziekteperiode.

Ze gaan Haloperidol (haldol) geven, een medicijn tegen delier. Dat is verwardheid/ hallucinaties/ angst, verschijnselen die vaak optreden bij langdurige opname op een intensive care afdeling (door medicijnen, het ernstig ziek zijn, alles wat er gebeurt). Ze zien nog geen signalen dat er sprake is van delier, maar voor de zekerheid wordt het medicijn vast gegeven. Misschien kunnen deze problemen voorkomen worden.

Gelukkig wordt het vocht nu minder, dankzij de plasmedicatie, zonder dat de bloeddruk weer te laag wordt. We maakten ons zorgen over de plekken op zijn benen, waar 2 jaar geleden de huid vanaf gehaald was voor de huidtransplantatie. De huid op die plekken was gezwollen, het leken net enorme brandblaren.
Het kwam door de vochtophoping. Nu het vocht wegtrekt, zien die plekken er ook weer wat normaler uit.


Fysiotherapie

Daarnaast zal fysiotherapie worden ingezet om de gewrichten en de spieren toch een beetje door te bewegen. Zelf kan Dolf nog bijna niet bewegen.Het medisch team doet enorm z'n best, Dolf vecht als een leeuw... Bijna ondraaglijk om zijn strijd te zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten