maandag 16 juni 2014

UMCU Terugval Dag 26 IC


Terugval

Dolf ligt weer aan de beademing. Er is met spoed weer een tube (buis) ingebracht om Dolf te beademen Hij wordt weer in slaap gehouden. Het lichaam moet weer rust hebben.

Zijn ademhaling was veel te gejaagd (boven de 60 x per minuut) waardoor de afvalstoffen niet meer goed werden afgevoerd. Saturatie liep terug, ademhaling ging omhoog, rare bloeddruksprongen. Gelukkig bleef zijn hartritme deze keer wel goed.

Nog een geluk, dat de waarde van de bloedplaatjes zo goed is:  107!! De vorige keer dat Dolf  's nachts een beademings buis kreeg, was de waarde nog angstig laag.

Maar wat is de oorzaak van de ademhalingsproblemen?

Er is een longfoto gemaakt. Op de foto zagen ze meer witte vlekken dan op de foto van gisteren. Dat zijn ontstekingen, vocht of slijm.

Er kan ook sprake zijn van uitputting door het snelle ademhalen.

Is er een infectie?
Dolf's temperatuur loopt ook op. Er is geen stijging van de infectiewaarden. Daarnaast is er wel een flinke stijging van de witte bloedlichaampjes (van 5 naar 15), wat wel op een infectie duidt.

Toen er snel ingegrepen moest worden, is meteen veel plasmedicatie gegeven voor het geval dat vocht achter/in de longen de problemen zou veroorzaken. Dat zorgde weer voor een verkeerde bloeddruk, schommelend en te laag. Nu wordt weer extra vocht toegevoegd, om weer een goede bloeddruk te krijgen. 

Een grote stap achteruit.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten