woensdag 29 februari 2012

UMCU Dag 3 Medium Care

Dolf heeft gelukkig weer goed geslapen (slaapmiddelen kunnen ook wonderen verrichten). Met goede zin de dag begonnen. Volgens de verpleging is hij nu weer beter verstaanbaar. Ook heeft hij het niet over mondklachten gehad. Nog maar lichte verhoging.

Dolf's hb is nu 4.1...... (bij 5 wordt meestal al een bloedtransfusie gegeven.) 
Door Dolf's beenmergziekte kan hij dit hb zelf niet goed opbouwen.  Een bloedtransfusie zou dit natuurlijk in één klap verbeteren, maar hij heeft er al enkele gehad de afgelopen 2 weken. Overleg met de hematoloog is noodzakelijk.

Bij de Medium Care zijn jammer genoeg beperkte bezoektijden: van 15.00 - 16.00 en van 18.00 - 20.00.
Het is voor Dolf een hele lange dag.......... Gezien zijn beperkte spierkracht, kan hij weinig, alleen tv-kijken en radio luisteren. Hij vindt het heel naar, dat hij ook zijn I-phone niet kan bedienen.

Drinken kan hij heel voorzichtig, met een rietje. Soms lukt het niet, dan moet je met een spuitje enkele druppels in zijn mond laten lopen. Hij verheugt zich al intens op zijn eerste slok cola!! (maar dat zal nog wel een tijdje duren!)

15.00 bezoekuur: Vandaag heeft hij even met zijn benen "gebengeld". Ging goed.
Besloten is weer een bloedtransfusie te geven, die loopt nu. Hij heeft het gevoel, dat hij daar erg van opknapt! Fijn! Hij begint alweer wat grapjes te maken!! Hij heeft ook eindelijk de energie om de kaarten te bekijken en de teksten voor te laten lezen.

Op de MC is maximaal 2 man bezoek tegelijk toegestaan. Wij begonnen om 15.00 uur eigenwijs met z'n drieën, ik vroeg na 10 minuten aan de verpleegkundige of dat erg was, maar ze zei (heel terecht), dat Dolf het misschien wel fijn vindt, maar dat het storend kon zijn voor de anderen. We hebben de rest van het uur afgewisseld. Om 18.00 uur gaat Jeroen. Karin en Marjolein eten tussendoor even thuis en gaan daarna weer terug.


1 opmerking:

  1. Wonderen bestaan nog!
    Goed zeg dat de bloedtransfusie gedaan wordt en dat de stamceltransplantatie ook door kan gaan. Onvoorstelbaar, gelukkig gaat het de betere kant weer op!

    BeantwoordenVerwijderen