dinsdag 7 februari 2012

De laatste controles, maandag 13-2, D-Day!

De titel van mijn vorige stukje is inmiddels overgenomen door heel veel media ;-)
Vooruitziende blik ?

Vandaag om 14 uur het laatste reguliere controle bezoek gehad. Weer een half uurtje van te voren laten we bij het lab  dmv een vingerprik de bloedwaarden bepalen. Ben zelf een beetje verkouden geworden, en denk dat mijn weerstand verder aan het afnemen is. Tot onze verbazing zijn de waarden echter gestegen :
Rode bloedlichaampjes = zuurstof 6.5 (was 6.1) Hb
Witte bloedlichaampjes = weerstand 2.6 (was 1.8)
Bloedplaatjes = stolling 178 (was 165).
Deze schommeling is volgens de arts normaal en past bij het beeld. Ben in ieder geval blij dat mijn weerstand niet lager is geworden. Zou het toch door de rust en het sporten komen ?

We hebben eigenlijk nog maar een vraag aan de arts. Wat is de uitslag van de beenmergpunctie van 2 weken terug? Deze bepaalt de zwaarte van de chemo volgende week. Zitten er leukemiecellen in mijn beenmerg dan wordt het een zwaardere chemo. Gelukkig is deze uitslag positief en zijn er geen veranderingen ten opzichte van de vorige punctie in september.

Eigenlijk had ik nog een vraag, maar deze heb ik niet durven stellen (jaja, dat overkomt mij ook)  "Hoe erg is het als ik iets breek met schaatsen, kan dan de transplantatie niet door gaan?"
Eerlijk gezegd had ik al besloten om niet te gaan schaatsen. Ik kan nooit een tocht schaatsen met dat kleine beetje energie, en mag natuurlijk helemaal nooit het risico van een val/breuk nemen. Maar het ijs ziet er zo mooooooi uit ;-)   Volgend jaar maar weer op de schaats. Nu genieten we vanuit de auto of te voet van de mooie natuur.

De voorbereidingen voor mijn opname zijn in volle gang. We hebben allerlei praktische zaken gekocht die nodig zijn. Denk bijvoorbeeld maar aan een aantal zachte tandenborstels, maar ook aan een elektrisch scheerapparaat (mocht ik de chemo's een handje moeten helpen). Scheren met een mesje mag niet ivm infectiegevaar.Nu de uitslag van de botpunctie bekend is geeft de arts aan dat ik na de transplantatie toch zeker wel 3 weken in het ziekenhuis moet blijven. Met de 10 dagen chemo er voor zit ik dan toch op ruim een maand ziekenhuis! Is het medio maart als ik naar huis kan: LENTE!


Dik 30 dagen in het ziekenhuis. Behoorlijk wat mensen hebben aan zien komen dat ik veel tijd over heb en me boeken gegeven. Ik heb ze bewaard voor in het ziekenhuis (en erna) en verheug me erop om ze te lezen. Steve Jobs biografie, Bonita avenue, Mark Rutte is lesbisch en vandaag nog een prachtig boek gekregen over Route 66. Route 66 is zo'n bijzonder verhaal. Het boek bevat heel veel foto's van vroeger en nu. Zelfs de tekenfilm Cars is hierop gebaseerd. Erg boeiend. Dank aan iedereen!

Mocht ik een keer geen fysiek boek kunnen lezen, maar wel luisteren dan heb ik nog 2 luisterboeken op mijn telefoon gezet, Millennium en De Moker. Op alles voorbereid dus.

Het aftellen is begonnen. Nog een paar dagen. Zorgen dat ik niet ziek word en me dan maandag om 11 uur melden in het ziekenhuis. Vanuit het ziekenhuis zal ik dit blog bijhouden zodat iedereen op de hoogte is van de ontwikkelingen. Eventueel kunnen Marjolein of Jeroen er ook een stukje op zetten.


8 opmerkingen:

 1. Hoi Dolf, nou komt het echt dichtbij zeg... Fijn en spannend tegelijk! Hopelijk vallen de behandelingen niet al te veel tegen. Anderzijds maakt dat ook niet echt uit. Je gaat er gewoon voor!
  Uitkijken naar de lente en de terugkeer van het leven, best symbolisch! Heel veel sterkte en succes met alles. Je zult het nodig hebben! Als ik ook maar iets kan betekenen voor jullie, laat het weten...
  Groetjes en alle goeds voor de komende tijd!
  Xx ingeborg

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nu wordt het wel heel spannend ! Heel veel sterkte voor deze heftige periode en dank dat je dit met ons wil delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Dolf,

  Vanuit Nieuwegein wil ik je héél véél sterkte toewensen voor de komende tijd. Ik kom a.s. woensdag zeker even op bezoek bij je.

  Groetjes,

  Els Los

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog even op de valreep: ontzettend veel succes, sterkte en beterschap. Dat zul je alledrie wel nodig hebben!

  Groetjes,
  Petra (via het MPN-forum)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag Dolf,
  Wij wensen je héél veel sterkte voor de komende ,spannende, periode! Niet alleen voor jouzelf spannend ,maar ook voor je familie en vrienden natuurlijk. We hopen mét jullie op een succesvolle en voorspoedige behandeling voor je!
  Fijn dat je gaat proberen iedereen via dit blog op de hoogte te houden. Weet dat veel mensen met jullie meeleven en jullie d.m.v onze reacties hopen te steunen hierbij!
  Hartelijke groet,
  Joke en Rob Zijdenbos/Rob PV

  BeantwoordenVerwijderen
 6. He Dolf,

  Het is nu echt aftellen. Wij wensen jullie heel veel sterkte de komende periode.

  Veel liefs, Vera, Peter, Thijn & Floris

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dag Dolf,
  Wij wensen je héél veel sterkte voor de komende spannende periode! Niet alleen voor jou spannend ,maar ook voor je gezin en verdere familie en vrienden.
  We hopen dat alles naar wens en voorspoedig en goed mag verlopen voor je.
  Fijn dat je gaat proberen ons via dit blog op de hoogte te houden.
  Als mede-MPN-ers [Rob heeft PV] gaan we jouw blog met een groot gevoel van met jullie meeleven volgen.
  En met ons zijn er velen die met jullie meeleven en hopen dat wij jullie op afstand door dit meeleven wat kunnen ondersteunen!
  Hartelijke groet,
  Joke en Rob Zijdenbos

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tja...........en dan is het zover.
  We zullen aan jullie denken, succes morgen met de aftrap, we zijn ervan overtuigd dat je deze wedstrijd gaat winnen.

  Hou je haaks he.

  En voor het thuisfront: wat is het toch een kanjer he !!
  En wat zullen jullie hem missen de komende weken.

  Veel liefs Simon en Gerda

  BeantwoordenVerwijderen