woensdag 29 februari 2012

UMCU Dag 4 Medium Care (1 maart)

8.00 uur: temperatuur niet meer alarmerend. Gisteren 2 zakjes bloed gekregen.
Erg veel last van zijn mond. Redelijk geslapen.

Als het zo door gaat, verhuist Dolf binnenkort naar de gewone verpleegafdeling.
We hopen op langere bezoektijden. De dag duurt nu eindeloos lang voor Dolf  (3 uur bezoek in een etmaal is erg weinig, als je nog niet veel kan).

Toen we gisteravond weggingen, hebben we de koptelefoon op zijn hoofd gezet: hij ging nieuws kijken en verheugde zich op de oefeninterland Engeland-Nederland. De bel in zijn handen, zodat hij de verpleegkundige kan vragen de koptelefoon af te doen en de tv uit te zetten.... Voelde wel goed.

Bij het middag bezoekuur (15.00) uur) was Dolf heel fit, goed verstaanbaar. Enthousiast over de vorderingen bij fysio. Met een stoellift is hij omhoog gehezen en toen heeft hij (heel even) geprobeerd te staan. Kracht in zijn armen komt langzaam weer iets terug. De coördinatie wordt ook iets beter.

's Avonds (19.00 uur) was hij duidelijk afgedraaid. 5 kwartier bezoek was lang genoeg....

Hij heeft geluk: vannacht mag hij alleen op een kamer slapen. Hij slaapt heel slecht door al de apparatuur op de zaal, de piepjes, de voetstappen, het licht. Bovendien wordt er ook nog wel eens 's nachts een nieuwe patiënt binnen gereden. Ondanks een slaapmiddel ligt hij toch de halve nacht wakker. Duimen maar dat komende nacht beter gaat. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten