donderdag 29 mei 2014

UMCU - Dag "+ 14 " Intensive CareOp verzoek van Dolf zorg ik, Marjolein, voorlopig voor zijn blog

Dolf...

Hij geeft aan goed geslapen te hebben (dankzij medicatie). Hij voelt zich redelijk. Geen pijn. Hij voelt zich niet erg ziek, maar wel doodop. Hij heeft zijn ogen bijna nooit open, doet nu overdag ook korte hazenslaapjes. Hij reageert adequaat op vragen, is niet in de war.

De arts ...

Longen beluisterd. Toch nog plasmedicatie nodig.
De cijfertjes op de monitor zijn goed. De hartslag blijft langere tijd regelmatig en soms zelfs onder de 100 slagen per minuut. De temperatuur schommelt wel, maar is al een tijdje 37 graden geweest. Ziet er op dit moment goed uit. Plasmedicatie nog toedienen. Morfine (via pomp) wordt langzaam teruggedraaid.

De arts is tevreden, ziet een stijgende lijn.

Bloedwaarden

Hb 4.3
Trombo's 9
Leuko's  toch weer gedaald naar 1.1 Een zware teleurstelling, maar dat komt vast wel weer goed.
Even afwachten wat de volgende bloedcontrole aan cijfers oplevert en aan de hematoloog vragen, wat de reden voor een daling kan zijn op dit moment.

Uiteraard volgen vandaag bloedtransfusies van de rode bloedlichaampjes en van de trombo's.

Zuurstof 

Op dit moment heeft Dolf de zuurstof nog hard nodig. De verpleegkundige van vandaag had een trucje  om het rietje van de appelsap door het masker heen te steken, zodat hij drinken kan, terwijl hij toch nog zuurstof krijgt. Wat moet dat (letterlijk en figuurlijk) een opluchting zijn om te kunnen drinken, zonder bijna te stikken.

Wel willen ze proberen de zuurstoftoevoer langzaam aan iets terug te draaien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten