vrijdag 23 mei 2014

UMCU - Dag "+ 7 " - Intensive Care


Intensive Care

Gisteravond (woensdagavond) ging Dolf razendsnel achteruit. De hartslag liep op tot 230 slagen per minuut, hoge koorts, lage bloeddruk (87/38) en ernstige benauwdheid. Daarnaast had hij last van hartritmestoornissen.

Om 1.30 uur is hij met spoed naar de Intensive Care overgebracht. Hij ligt nu aan de beademing.

Vannacht is ook het hart "gereset".  D.m.v. een elektrische prikkel (cardio versie) is het verkeerde ritme weer in orde gekregen.

Midden in de nacht stonden de kinderen en ik weer op de Intensive Care, net als ruim 2 jaar geleden.

In een gesprek met de intensivist is verteld dat er een beademingsbuis en een maagsonde ingebracht zijn. Gelukkig zijn hierbij geen bloedingen ontstaan. De hoge koorts heeft de hartproblemen veroorzaakt. Er wordt nog driftig gezocht waar de koorts vandaan kan komen.

Beademing

Dolf`s lichaam wordt nu ondersteund door de beademingsapparatuur. Daarnaast worden veel (hart) medicijnen gegeven. Er wordt versneld met behulp van een hartpompje vocht toegevoegd, om de bloeddruk omhoog te krijgen. Moeilijke afweging: achter de longen zit al vocht. Daarvoor is extra vocht niet goed, maar voor de bloeddruk is extra vocht juist nodig.

Dolf`s ademhaling werkt de beademing tegen. Het beste zou zijn als de beademingsapparatuur het helemaal over zou kunnen nemen. Daarvoor moet Dolf echter diep in slaap zijn, maar dat kan weer niet, omdat die medicijnen niet goed zijn bij deze hartproblemen.

Verbetering

Gelukkig gaat het langzaam maar zeker de goede kant op. Aan het eind van de middag zijn de metingen als volgt: polsslag 66, bloeddruk 93/54, temperatuur 35,7 graden.

Een transfusie met bloedplaatjes zorgde voor een stijging van de bloedplaatjes naar 12. Ook was zijn bloedsuiker te hoog, dus is er extra insuline toegediend.

Gelukkig krijgt Dolf er weinig van mee en we zijn weer een dag doorgeworsteld.

Dit dagverslag is wat laat gepost vanwege wifi-problemen in het UMCU. We mochten blijven slapen in het ziekenhuis (familie-kamer Intensive Care).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten